Projekt Børnepanel

/~/media/MIPI/MIPI_udgivelser/BørnePanel rapport DK.pdf?la=daMIPIs projekt Børnepanel beskriver børn og unges perspektiv på en børnerettighedsinstitution, kaldet Børnetalsmand, som behandles på Efterårssamlingen 2011 i form af et lovforslag.

MIPI mener, at det er vigtigt at inddrage børn og unge i beslutninger, der vedrører dem. Derfor begyndte vi i december 2010 på en undersøgelse, der havde til formål at indsamle børn og unges mening og perspektiv på en børnerettighedsinstitution. Spørgeskemaer blev sendt ud til alle landets skoler, med opfordring til at benytte denne mulighed for indflydelse. Ud fra deltagernes besvarelser har MIPI udarbejdet en rapport, der indeholder børn og unges perspektiver og prioriteringer i relation til børnerettighedsinstitutionen.

Du kan læse rapporten her på dansk (pdf-fil 936 KB) 

Rapporten blev sendt til Inatsisartut og Naalakkersuisut inden Efterårssamlingen 2011 startede.

MIPI prioriterer at anerkende deltagerne for deres bidrag. Der er derfor ligeledes udarbejdet en ”pixi-rapport” med tilhørende plakat målrettet børn og unge, som distribueres til alle landets skoler.

Du kan finde pixi-rapporten her på dansk (pdf-fil 9,47 MB) og du kan se den tilhørende plakat her (pdf-fil 3,92 MB).

MIPI vil gerne benytte lejligheden til at sige en stor tak til alle de børn og unge, der tog sig tid til at medvirke i projektet.